Een verkiezingsprogramma dat eerlijk, groen en sociaal is. Waarin plek is
voor iedereen, arm en rijk, jong en oud, homo en hetero, wit en zwart en alles ertussenin. Want dat is waar GroenLinks De Bilt voor staat. Een inclusieve gemeente waarin we solidair zijn met elkaar én met de volgende generaties. GroenLinks De Bilt legt extra accent op kinderen, jeugdigen en jonge gezinnen. Dat past bij onze visie en ons streven naar een eerlijke samenleving die niet alleen solidair is met kwetsbare mensen, maar ook met toekomstige generaties. Want investeren in de jeugd is investeren in de maatschappij van de toekomst.

Wij zetten ons in voor een gemeente waarin een fatsoenlijk dak boven het hoofd voor iedereen bereikbaar is. Een gemeente waar de leefbaarheid in onze kernen en wijken centraal staat. Waar ondersteuning en zorg gebaseerd is op vertrouwen, solidariteit en samenwerking. Een gemeente waarin alle kinderen en jongeren eerlijke en gelijke kansen krijgen. Een gemeente die transparant bestuurd wordt en waar de stem van de inwoner meetelt. Een betrouwbare gemeente die samenwerkt met haar inwoners.

En natuurlijk een gemeente waarin we allemaal ons steentje bijdragen aan het oplossen van de klimaatcrisis. Want de klimaatcrisis is de grootste opgave van onze tijd. Het tegengaan van de opwarming van de aarde vergt al onze daadkracht, creativiteit en wil tot samenwerking. Wachten kan niet meer: we moeten nú de handen uit de mouwen steken. We zijn het verplicht aan onszelf én de toekomstige generaties.